Header Ads

Tidak Mengaku Bertukar Pasangan, Remaja Ini Menderita Sakit Kelamin Seumur Hidup


Kisah ini dikongsi oleh Bel Nawhen, untuk memberikan kesedaran kepada masyarakat tentang masalah sosial yang melanda remaja di negara kita yang semakin membimbangkan. Beliau adalah seorang jururawat yang pernah mengendalikan banyak kes berkaitan dengan pesakit yang pernah terlibat dalam seks bertukar-tukar pasangan hingga terjebak dengan penyakit kelamin di usia yang masih muda.   

Baca kisah ini selanjutnya

Masalah sosial di kalangan remaja masa kini semakin tenat. Mereka mahu bebas melakukan apa sahaja tanpa menghiraukan risiko yang bakal di hadapi oleh mereka termasuk mengamalkan sex bebas dengan multiple partner.


Nikmat beberapa minit ternyata mampu memberi kesan jangka panjang jika pasangan yang ditiduri oleh mereka mempunyai penyakit kelamin.


Baca sahajalah perbualan saya dengan rakan saya. Remaja kita semakin tenat moralnya. Saya yakin, didikan disekolah sudah lengkap dengan moral serta pendidikan keagamaan. Tapi mereka ini, dengan sikap mahu mencuba maka apa yang dipelajari tidak dibuat endah.

Penyakit kelamin merupakan sejenis penyakit yang disebabkan oleh kuman yang ditularkan melalui hubungan seks oral mahupun melalui hubungan antara kelamin. 

Berikut adalah beberapa penyakit kelamin yang sempat dikongsikan oleh beliau.


Gonorrhea

Syphilis

Semoga masyarakat kita lebih peka terhadap isu ini dan sama-sama menjaga anak bangsa kita daripada terus terjerumus dalam kegiatan seks bebas.

Sumber : Pen Merah [dot] com

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.